(جشنواره ورود به قرن جدید) 60% تخفیف
پکیج های ویژه بازار کار
یکی از دغدغه های اصلی افراد متقاضی فعالیت در دنیای فناوری اطلاعات (IT)، انتخاب گرایش و تخصص مناسب و ایده آل بر اساس شرایط بازار کار و علاقه مندی های خودشان می باشد. امروزه بازار کار آی تی به یکی از بهترین موقعیت های شغلی با سطح درآمد قابل قبول تبدیل شده است و تعداد بسیاری از افراد خواهان آموزش در این زمینه و جذب به بازار کار می باشند.
مجموعه سوالاتی در این رابطه عبارتند از:
و بسیاری سوالات دیگر…
با ما همراه باشید تا جواب سوالاتون پیدا کنید.
سعی می کنیم به طور مختصر سوالات را پاسخ دهیم و در ادامه دسته بندی های آموزشی و دوره های تخصصی و مدارک بین المللی را مورد بررسی قرار دهیم.
این سوال بسیار کلیدی است و دانستن جواب آن مسیر و هدف شما را برای ادامه کار مشخص می کند. به چه چیزی در دنیای IT علاقه مند هستید؟ بعنوان مثل دوست دارید برنامه نویسی کنید و یا مدیر شبکه (در اصطلاح Admin) شوید. جواب این سوال به خود شما بر می گرده اینکه با چه سبک کاری راحت تری؟
این افراد معمولا به ریاضی و محاسبات علاقه مند هستند، در زمان تحصیل به زبان های برنامه نویسی علاقه مند بودند، قالبا ذهنی خلاق دارند، علاقه مند به رفع اشکال (اصطلاحاً در برنامه نویسی Debugging گفته می شود) ساعت ها کار طولانی پشت کامپیوتر را دوست دارند، تفکر و تحقیق را دوست دارند. روحیه کار گروهی بالا (بعضا انفرادی نیز موفق هستند) ذهنشون بیشتر گرایش داره به حل معادله ها و بسیاری موارد دیگر… که شاید شما هیچ کدام را در خود نمی بینید ولی می توانید یک برنامه نویس موفق شوید. بنابراین هر کسی که بخواد می تونه برنامه نویسی و یاد بگیره
این افراد معمولا روحیه فعالیت های جسمانی بیشتری دارند، تحرک بیشتر، فعالیت بیشتر، روحیه عیب یابی قوی (اصطلاحاً در شبکه Trouble Shooting گفته می شود)، ذهن قوی تری در حفظ کردن دارند، و بسیاری موارد دیگر…، که باز هم لزوماً نیازی به داشتن آنها ندارید و با سعی و تلاش می توانید یک کارشناس و مدیر شبکه موفق باشید.
اگر خیلی ابتدایی بخوایم بگیم برنامه نویسی یعنی کد نویسی، نوشتن دستوراتی که در نهایت منجر به تولید یک برنامه و اپلیکیشن که قابل اجرا روی پلتفرم های مختف از قبیل ویندوز و (اندروید و موبایل) و حتی مکینتاش (سیستم عامل شرکت اپل) و غیره است می شود. شبکه به ساختاری گفته می شود که تعداد محدود یا نامحدودی کامپیوتر، بر اساس تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری در ابعاد و وسعتهای متفاوتی به هم متصل شده اند. برای مثال یک شبکه می تواند در محیط منزل، شرکت و یک ساختمان اداری، ایجاد شده و یا در ابعاد وسیع تری از جمله بین شهری، کشوری و قاره ای شکل بگیرد پس در یک شبکه متصل کردن کامپیوترهای از داخل یک اتقاق در یک شرکت تا چندین شرکت و هزاران کامپیوتر در دنیا همه می تونه در این تخصص تعریف بشه.
به طور کلی برنامه نویسی شامل گرایش مختلفی می شود از قبیل: برنامه نویسی وب، برنامه نویسی تحت ویندوز و برنامه نویسی موبایل (اندروید و آیاواس)، در تمامی گرایش های فوق اصول اصلی برنامه نویسی همانند، الگورتیم و فلوچارت، آرایه ها، توابع، متغییرها و موارد دیگر یکسان است و مفاهیم شی گرایی نیز بسیار کاربردی و مورد استفاده برای تمامی زبان های برنامه نویسی می باشد. هر هر صورت شما می توانید پس از آموزش پروژه های مختلفی را انجام دهید که از برنامه های کوچک تا بزرگ (که در قالب یک تیم کاری می باشید) را انجام خواهید. توضیحات بیشتر به طور تخصصی در ادامه بیان خواهد شد.
به طور کلی شبکه گرایش های مختلفی دارد، یکی از مواردی که در تمامی آنها وجود دارد، عدم نیاز به برنامه نویسی می باشد (دقت فرمایید که البته در بعضی از گرایش ها به ویژه امنیت شبکه در سطح های خیلی حرفه ای و یا لینوکس، نیاز به زبان های خاص برنامه نویسی هم خواهد بود از قبیل پایتون). اگر بخواهیم شبکه را به گرایش های مختلف تقسیم کنیم باید نام شرکت های بزرگی را عنوان کنیم که تولید کننده تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری در شبکه می باشند از قبیل: مایکروسافت (Microsoft)، سیسکو (Cisco)، وی ام ور (VMware)، سیتریکس (CITRIX)- 4- میکروتیک (MikroTik)، لینوکس (Linux) این برند ها هر کدام محصولاتی بسیاری را به دنیای شبکه ارائه کرده اند که بعضا فیزیکی و سخت افزاری هستند و مابقی ماهیت نرم افزاری دارند. در این بین شرکت های آموزشی هم هستند که صرفا آموزشی می باشند و دوره های و سرفصل های خاصی را آموزشی می دهند از قبیل کامپتیا (CompTIA) و EC-Council که در زمینه هک و امنیت شبکه فعالیت می کند.
فارغ از اینکه چه روحیه ای دارید، پیشنهاد می کنیم هر دو گرایش و خودتون بررسی کنید، معمولا افراد شبکه کار خیلی سریع جذب بازار کار می شوند مدت زمان آموزش شبکه کمتر هست و سریع تر به نتیجه دلخواه می رسید ولی برای برنامه نویسی هم با سعی و تلاش می تونید به مرور زمان و با صرف وقت بیشتر متخصص شوید. یکی از نکاتی که در برنامه نویسی شاید جالب باشه این هست که دانش شما دیرتر قدیمی می شه و نیاز به به روز شدن پیدا می کنید در حالی که در شبکه این مدت زمان کمتره و باید در فواصل زمانی کوتاه تری دانش و اطلاعات خودتون و به روز کنید.
جواب این سوال مربوط می شود به سبکی که شما در آموزش دوست دارید، مثلا افرادی هستند که قرارگیری در محیط فیزیکی آموزشگاه برای آنها مناسب تر است و عده ای دیگر دوست دارند به صورت خود آموز (با استفاده از فیلم و کتاب های آموزشی) به کسب تخصص پردازند. در هر هر دو حالت بحث هزینه، وقت و سرعت یادگیری بسیار مهم است که معمولا افرادی که به صورت غیر حضوری اقدام به آموزش می کنند از این بابت شرایط بهتری دارند و در مدت زمان و با هزینه بسیار کمتر می توانند دوره های تخصصی مورد نیاز خود را بگذراند.
به طور کلی مطالب زیادی در اینترنت بعنوان منابع آموزشی وجود دارد، مثلا در زمینه تالیف کتاب های انگلیسی شبکه انتشارات مختلفی از قبیل Microsoft, Sybex و غیره وجود دارند که به صورت PDF قابل دانلود می باشند. منبع آمورشی فارسی نیز در اینترنت موجود است که اگر توسط مدرسین با سابقه و دارای مدارک بین المللی تدریس شده باشند می توانند منبع آموزشی خوبی برای ییادگیری شما در نظر گرفته شوند.
یکسری مدارک بین الملی داریم که توسط شرکت های مختلف برای کسانی که می خوان وارد بازار کار شبکه شوند ارائه شده هست این مدارک هر کدوم یک سری دوره های آموزشی را شامل می شوند. ولی پیش از بررسی خود این دوره ها و مدارک بین المللی کمی با ساختار کلی شبکه آشنا بشیم. برای شکل گیری ساختار ساختار فیزیکی شبکه، از کارشناسان سخت افزار یا افرادی استفاده می شود که مهارتهای Passive شبکه را آموخته باشند. بعد از پیاده سازی زیر ساخت فیزیکی شبکه، نوبت به افرادی می رسد که بستر نرم افزاری و سرویسهای قابل ارائه در شبکه را پیکربندی می کنند. این افراد می بایست مهارتهای Active شبکه را آموخته باشند.
قسمت پسیو یا سخت افزار شامل همه تجهیزاتی هست که در یک شبکه استفاده می شود و ماهیت فیزیکی دارند از شناخت انواع کابلها اعم از معمولی و فیبر نوری، سوکتها و داکتها، انواع توپولوژی شبکه، رک و اتاق سرور و سویئچ و روترها شرکت سیسکو گرفته تا حتی آنتن های وایرلس و سرورهای فیزیکی اچ پی , فایروال های سخت افزاری از قبیل فورتی گیت و غیره…
پیکربندی سیستم عاملهای ارائه شده توسط مایکروسافت از قبیل: ویندوز سروری و کلاینتی ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ Windows 8, , 10 و سیستم عاملهای لینوکس و از قبیل: CenOs, Ubuntu , … سرویس های کابردی در این محیط ها مانند ( Active Directory, DNS,DHCP,VPN,Routing, …) انواع فایروال های نرم افزاری از قبیل Kerio کریو و … و ایمیل سرورها از قبیل Exchange Server و … را می توان نام برد.
دو مهارت بالا به طور کلی دسته بندی شده اند و برای برای شناخت بهتر شما توضیحات بیشتری در ادامه ارائه می شود.
ما یکسری مدارک بین الملی داریم که توسط شرکت های مختلف برای کسانی که می خوان وارد بازار کار شبکه شوند ارائه شده هست این مدارک هر کدوم یک سری دوره ها را شامل می شوند. برای بحث سخت افزاری شبکه یا پسیو شرکت های مختلفی تجهیزات ارائه می دن که معروف ترین آنها سیسکو و میکروتیک و اچ پی و غیره هست که همانطوری که گفته شد هر کدوم تجهیزات خاص خودشون و ارائه می دن و کاربرد های مختلفی در سطح شبکه دارند. در این بین شرکت های بزرگی هستند که مدارکی برای کسانی که می خوان تو بحث نرم افزاری شبکه (اکتیو) فعالیت کنند ارائه می دهند از قبیل مایکروسافت و وی ام ور و لینوکس و غیره، پس تا اینجا مشخص شد که در شبکه برای هر تخصص نیاز هست مدارک یک سری شرکت ها و داشته باشید و دوره ها و بخونید ت